En studentereksamen der åbner mange døre

Når årets første HTX-studenter får hue på, er der smil, roser og lykønskninger fra venner, kærester og stolte familier. Tre år med faglighed, fester, fede projekter, studieture, kammeratskab og hårdt arbejde kulminerer, når studenterne springer ud.

Når årets første HTX-studenter får hue på, er der smil, roser og lykønskninger fra venner, kærester og stolte familier. Tre år med faglighed, fester, fede projekter, studieture, kammeratskab og hårdt arbejde kulminerer, når studenterne springer ud. 

Sommervarmen var afløst af sommerregn, da de første studenter fik huen på. Regnen kunne dog ikke skylle smilet af ansigtet på de første studenter fra HTX Roskilde. Sofie Rasmussen var en af de første fra årgang 2021:

- Jeg er simpelthen så glad for, jeg valgte HTX Roskilde. Det har været så fedt at gå her. Jeg har fået rigtig gode venner i klassen, hvor der er plads til forskelligheder. Lærerne er i øvrigt også gode til at forklare, hvis der er noget, der er svært. Sofie tog studieretningen Krop og sundhed og havde planer om at læse biologi og måske blive læge.

Justin Pemberton ville læse software på RUC:

- Jeg har en drøm om at blive spiludvikler, så jeg valgte studieretningen Modeller og app-udvikling, og det var det rigtige valg for mig, fordi jeg synes, at programmering er spændende. En stor del af undervisningen har foregået i grupper, og det kan jeg rigtig godt lide, fortalte Justin.

Dannebrog i vejret

Traditionen tro kom Dannebrog op, da de første studenter sprang ud. Patrick Andersen, som havde valgt studieretningen Fysikkens verden fik æren af at hejse flaget:

- Det har været super fint at gå her. Det var en dejlig klasse, jeg gik i, og vi havde nogle dejlige lærere. Det er et rigtig godt fællesskab, man får her. Nu skal jeg have et sabbatår, og så regner jeg med at søge ind på DTU og læse til ingeniør.

Stolt rektor

Det er altid en stolt rektor, der deler htx-blå roser ud til de første studenter.

- Det er en helt fantastisk dag, og jeg bliver så glad, når jeg ser eleverne få huen på. En studentereksamen er ikke noget, man får. Det er noget, man tager, og det kræver hårdt arbejde. De er gået igennem en udvikling her hos os. De går herfra med et bredt perspektiv på verden og som dannede unge voksne, der kan samarbejde på tværs og med respekt for andre, siger Sune de Montgomery Nørgård, rektor på HTX Roskilde.

- Vi er et gymnasium med fokus på naturvidenskab, it, teknologi og design. Samtidig har vi dannelse som integreret del af alle fag. Tilsammen giver gymnasiets fagrække eleverne en almen dannelse og nogle stærke tværfaglige kompetencer. Studenterne er klar til fremtiden, når de går herfra, forklarer Sune.

Studieretningerne på HTX Roskilde udvikles løbende for at være i øjenhøjde med elevernes interesser. På adgangskortet på ug.dk kan man se, hvilke videreuddannelsesmuligheder de forskellige studieretninger giver adgang til. HTX er den gymnasieretning, som giver de fleste muligheder for videreuddannelse.

Projekter og løsninger

En af grundene til, at HTX er så attraktiv, er de mange projekter i teknologi- og teknikfaget. Her arbejder eleverne med at finde løsninger på udfordringer og opgaver. Som regel arbejdes i grupper, så man allerede på gymnasiet trænes i at arbejde sammen, som man ofte kommer til i sit fremtidige studie- og arbejdsliv.

Få mere at vide

Læs om HTX Roskildes studieretninger, studiemiljø og undervisning på www.htxroskilde.dk 

Kontakt vores vejledere på 46 300 400, hvis du har spørgsmål eller vil besøge os - se mere på www.htxroskilde.dk 

Besøg os til informationsaften 17. januar og åbent hus 22. januar

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874