Anlægsstruktører laver anlæg ved ridehus

Anlægsstruktører laver anlæg ved ridehus

Et hold lærlinge på uddannelsen til anlægsstruktør har lavet lækre områder ved ridehus og stald på Landbrugsskolen Sjælland i Roskilde.   

Et hold lærlinge på uddannelsen til anlægsstruktør har lavet lækre områder ved ridehus og stald på Landbrugsskolen Sjælland i Roskilde. 

Der er lagt fliser og sten samt sørget for bedre afvanding, så nedbøren kan komme væk ved Landbrugsskolen Sjællands ridehus, som bl.a. bruges af elever på skolens hestemanageruddannelse.

- Lærlingene har lavet opgaven lige efter bogen, og det er bare blevet rigtigt flot. Jeg er meget stolt af lærlingene, som har samarbejdet godt på andre måder, end de er vant til på lærepladsen. De har først tegnet deres forslag til løsninger, og så har jeg givet dem så meget ansvar, som jeg har kunnet. Det kan godt være svært at få meget ansvar, men det skal de også lære at tage på sig som hold, fortæller Niels Peter Toftdahl Pedersen, som er underviser på uddannelsen.

Langtidsholdbare løsninger

De fine nye belægninger giver et flot, nyt indtryk af området omkring ridehuset, og det giver noget helt særligt til undervisningen, når opgaverne er rigtige.

- De opgaver med fliser, afløb og sten, som anlægsstruktørerne har udført, bliver liggende i lang tid. Allerede mens arbejdet stod på, kunne lærlingene se, at de daglige brugere af ridehuset vil få stor glæde af byggeriet. Som skole oplever vi, at når lærlingene får opgaver, som skal bruges til noget og som får lov at stå, så bliver de generelt mere motiverede og dygtigere. De oplever, at det betyder noget, at opgaven bliver udført så godt som muligt, og det smitter af på processen, siger Trine Juul Røttig, pædagogisk chef på Roskilde Tekniske Skole.

Varierende arbejdsopgaver og mange af dem

Anlægsstruktøren har et varieret arbejde, som foregår udendørs. Opgaverne kan fx være at anlægge fortove eller anden belægning. Eller byggeri af veje samt etablering af kloak ved byggeri.

- Virksomhederne skriger på lærlinge. De ser nemlig ind i en tid, hvor der er mange byggeprojekter i gang og planlagt, fx Femern-forbindelsen. Så hvis man vil være med til at bygge fremtidens Danmark, så er det bare om at række hånden i vejret og starte på struktøruddannelserne. Der er brug for dygtige faglærte, slutter Niels Peter Toftdahl Pedersen.

Få mere at vide

På Roskilde Tekniske Skole er der start på uddannelserne til anlægsstruktør i august og januar:

Bliv anlægsstruktør

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874