EM-medaljer til snedker-duo

EM-medaljer til snedker-duo

Tobias Preilev Hansen og Frode Lange Sckerl høstede medaljer til EuroSkills 2023 i Gdansk og blev hyldet for deres præstation på Roskilde Tekniske Skole.

Tobias Preilev Hansen og Frode Lange Sckerl høstede medaljer til EuroSkills 2023 i Gdansk og blev hyldet for deres præstation på Roskilde Tekniske Skole.

Den 5.-9. september blev der for 8. gang afholdt EuroSkills, som er det officielle europamesterskab for unge faglærte under 25 år. Vinderne af DM i Skills 2022 Tobias Preilev Hansen (bygningssnedker) og Frode Lange Sckerl (eux-møbelsnedker) fra Roskilde Tekniske Skole var blandt de 21 deltagere på skills-landsholdet, som var med til konkurrencerne i Polen.

Medaljer i hus

Tobias vandt en sølvmedalje, og Frode vandt en bronzemedalje.

- Det har overgået alle vores forventninger og forhåbninger. Vi har gjort os mange anstrengelser, og de to har trænet hårdt og været med til mange konkurrencer forud. Men det her er alligevel for vild en præstation, siger en stolt Peter J. Hansen, træner for Tobias og Frode samt underviser på Roskilde Tekniske Skoles snedkeruddannelser.

Tobias har haft læreplads hos og er ansat hos Mester Madsen. Frode har haft læreplads hos Raaschou og er i dag ansat hos Bårup Møbelsnedkeri.

VIDEO: se de sidste minutter af konkurrencen for Tobias.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Prikken over i’et

For hvert landshold bliver én belønnet med en medalje for at have scoret flest point i konkurrencen (”best of nation”). Den hæder fik Tobias Preilev Hansen også, da han sammenlagt var den bedste danske deltager til EuroSkills. Således kom han retur til Roskilde Tekniske Skole med hele to medaljer om halsen, da de begge blev hyldet på skolen den 11. september.
- Det havde jeg slet ikke forventet. Det er en kæmpe ære også at vinde den medalje. Tobias og Frode har toppet på det helt rigtige tidspunkt, og det var præcis det, vi havde arbejdet på, fortsætter Peter J. Hansen.

VIDEO: de sidste minutter af konkurrencen for Frode.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

EuroSkills 2025 i Danmark

EuroSkills afholdes hvert andet år. I 2025 er Danmark vært, hvor Messecenter Herning danner rammen for mesterskaberne. For at kvalificere sig til EuroSkills 2025, skal man vinde DM i Skills 2024, som foregår i Roskilde den 18.-20. april.

Få mere at vide

Se vores side om Skills - DM, EM, VM

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874