Dygtig mekaniker modtager fornem pris

Dygtig mekaniker modtager fornem pris

Morten Just Kyvsgård er uddannet personvognsmekaniker fra Roskilde Tekniske Skole og har nu fået Metalindustriens Lærlingepris 2023.

Morten Just Kyvsgård er uddannet personvognsmekaniker fra Roskilde Tekniske Skole og har nu fået Metalindustriens Lærlingepris 2023.

Morten Just Kyvsgård opnåede en imponerende topkarakter på sin svendeprøve som personvognsmekaniker.

- Siden Morten startede på Roskilde Tekniske Skole, har han været meget målrettet og dedikeret. Han har fokuseret på at forbedre sine færdigheder og udvist en konstruktiv og koncentreret arbejdsindsats, både selvstændigt og i grupper, fortæller teamkoordinator og faglærer på Roskilde Tekniske Skole, Esben Seierup. Morten har haft læreplads hos P. Christensen, hvor han har været meget vellidt. Efter endt uddannelse blev han fastansat som svend på stedet.

Gjorde det godt til DM i Skills 2023

I 2023 var Morten er klar til DM i Skills 2023. Selvom Morten ikke vandt, var rejsen derhen beviset på hans imponerende præstationer, som ikke gik ubemærket forbi på hans læreplads, forklarer Esben:

- Jeg besøgte flere gange Mortens arbejdsplads i forbindelse med forberedelsen til konkurrencen og kunne tydeligt mærke den respekt og anerkendelse, han nød for sin store viden og færdigheder.

Se video fra optakten til DM i Skills 2023 med Preben Kirkegaard fra P. Christensen:

VIDEO: Preben Kirkegaard fra P. Christensen under optakten til DM i Skills 2023.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

En ægte teamplayer

Når en nyudlært svend skal indstilles til Metalindustriens Lærlingepris, skriver både læreplads og skole en begrundelse for indstillingen. Esben skriver bl.a. på vegne af skolen, at:

- I skoleperioderne oplevede vi ofte, at Morten brugte sin viden til at hjælpe sine klassekammerater med at forstå materiale, de fandt svært. Han kan arbejde sammen med alle og er en stor gevinst i alle gruppe-sammenhæng, og han delte altid ud af egne erfaringer. Morten er en god og dygtig kammerat, som ikke løste opgaverne for andre, men i stedet hjalp dem til selv at løse deres opgaver.

Bag om prisen

Morten og alle de andre modtagere fik overrakt prisen i Den Sorte Diamant den 29. september.

For at være berettiget til at modtage ML-Prisen skal kandidater opfylde en række vigtige kriterier.

Først og fremmest skal lærlingen indstilles til prisen af både praktikvirksomheden og erhvervsskolen. En afgørende forudsætning for at komme i betragtning er, at lærlingen har gennemført en uddannelse med tilknytning til Metalindustriens Uddannelsesudvalg med karakter 12 til svendeprøven. Dette vidner om en ekstraordinær faglig dygtighed og kompetence inden for metalindustrien.

Udover den faglige bedrift er det afgørende, at lærlingen har vist sig som en fremragende kollega og samarbejdspartner under uddannelsen. Dette aspekt understreger vigtigheden af god arbejdsdynamik og samarbejde på arbejdspladsen, hvilket er værdsat og belønnet gennem ML-Prisen.

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874