Årets Lærepladser på Roskilde Tekniske Skole: Åbenhed er et nøgleord

Årets Lærepladser på Roskilde Tekniske Skole: Åbenhed er et nøgleord

Wicotec Kirkebjerg A/S og Novozymes A/S blev hyldet ved en reception på Roskilde Tekniske Skole for deres måde at uddanne lærlingene på. 

Wicotec Kirkebjerg A/S og Novozymes A/S blev hyldet ved en reception på Roskilde Tekniske Skole for deres måde at uddanne lærlingene på. 

Hvert år udnævner erhvervsskoler i hele landet de lærepladser, der skiller sig ud for deres bemærkelsesværdige og inspirerende indsats for at give lærlingene en spændende læretid. Det er lærlingene selv, der nominerer deres lærepladser. Derefter udvælger erhvervsskolerne vinderne i to kategorier: "Årets Læreplads" og "Årets Innovative Læreplads".

To virksomheder med lærlinge, som uddanner sig på Roskilde Tekniske Skole, blev hyldet med flotte taler og diplomer ved en reception på skolen den 24. oktober, hvor cirka 75 repræsentanter fra de nominerede virksomheder, lærlinge og ansatte fra Roskilde Tekniske Skole deltog i fejringen.

Årets Læreplads 2023

Prisen "Årets Læreplads" uddelte Roskilde Tekniske Skole til Wicotec Kirkebjerg A/S. Virksomheden er indstillet af elektrikerlærlingen Hasan Tamer, som i indstillingen bl.a. skrev:
”Wicotec Kirkebjerg er utvivlsomt Danmarks bedste læreplads af flere årsager. Gennem en åben og støttende kultur får lærlingene følelsen af at bidrage aktivt til virksomhedens succes, hvilket øger motivationen og engagementet i deres arbejde. Dedikation til trivsel giver lærlingene mulighed for at fokusere på deres læring og udvikling uden bekymringer, hvilket bidrager til styrke lærlingenes trivsel samt skabe en følelse af medejerskab, der bidrager til en inspirerende og givende læreoplevelse.”

Stolt prismodtager

Emilie Rath er lærlingeansvarlig hos Wicotec Kirkebjerg og var glad for at få prisen.

- For os betyder det enormt meget, at det vi gør, faktisk virker. At vores lærlinge kan mærke det og se det helt ude på byggepladsen, hvor de arbejder hver dag, sagde hun efter kåringen.

Årets Innovative Læreplads

Prisen "Årets Innovative Læreplads" hylder de virksomheder og organisationer, der formår at fremme innovationskompetencerne blandt deres lærlinge. Blandt lærepladsvirksomhederne som samarbejder med Roskilde Tekniske Skole, var det i år Novozymes, der fik prisen. Virksomheden blev indstillet af Rune Bahne Stevns, som uddanner sig til smed. I indstillingen skrev Rune bl.a.:

”Novozymes skaber gode rammer til, at lærlingene kan arbejde tværfagligt og være innovative sammen på tværs af deres uddannelser. Et lærlingesamarbejde mellem smede- og elektrikerlærlinge har resulteret i en sekskantet grill med belysning af solceller, som imødekommer krav og anvendelighed, når grillen placeres i område med tilgængelig for offentligheden. Et innovativt samarbejde, som giver lærlingene inspirerende indsigt i hinandens fagligheder og skaber et godt sammenhold blandt lærlingene”.

Glad for prisen

Anders Jensen er lærlingeansvarlig hos Novozymes og sagde efter overrækkelsen:

- Jeg er glad for at se, at lærlingen synes, at vi er åbne og tager imod deres ideer, så de er med i hverdagen og bliver hørt hele tiden.

Hør virksomhederne forklare, hvad priserne betyder for dem:

VIDEO: Hør virksomhederne forklare, hvad priserne betyder for dem.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874