Delte erfaringer er guld værd

Delte erfaringer er guld værd

Tidligere elever på Roskilde Tekniske Skole fortæller nuværende elever om deres valg og karrierer.

Tidligere elever på Roskilde Tekniske Skole fortæller nuværende elever om deres valg og karrierer.

Kendskab til uddannelser og brancher en vigtig del af den forberedelse, som sker på erhvervsuddannelsernes grundforløb. Eleverne undersøger deres muligheder samt de virksomheder, hvor de kan søge lærepladser og jobmuligheder.

På fagretningen Det digitale design er en af måderne at skabe branchekendskab at invitere tidligere elever til at fortælle nuværende elever om deres vej. Eleverne på Det digitale design vil oftest søge uddannelserne mediegrafiker, teknisk designer, webudvikler eller digital media.

- Vi har inviteret tidligere elever ind for at holde oplæg om, hvilken uddannelse de har taget, hvilke overvejelser de gjorde sig undervejs, samt hvor de arbejder i dag. Når der kommer tidligere elever og fortæller om deres karriere som en del af undervisningen, virker det rigtig godt på de nuværende elever. De kan stille spørgsmål og gøre deres egne overvejelser om fremtid, når de hører historierne, siger Torben Storm, som underviser på fagretningen.

Frederik tilbage i ny rolle

En af de mange oplægsholdere er Frederik Pedersen. Han er uddannet mediegrafiker fra skolen i december 2022. I dag er han freelancer og løser opgaver for store og små virksomheder.

- Når jeg gerne vil holde oplæg for eleverne på grundforløbet på skolen, er det bl.a. fordi, at jeg godt kan huske, hvordan det var at sidde der og være meget i tvivl om mange ting: hvordan er det at være i praktik, hvordan finder jeg den rette læreplads, hvordan skal skole og læreplads hænge sammen? For de nuværende elever, som jeg står foran i dag, er jeg et bevis på, at det nok skal gå, og at de finder en vej, forklarer Frederik.

Under sit oplæg fortæller han om betydningen af at være opsøgende og vise sit arbejde frem, fx på LinkedIn. Derudover fortæller han også om muligheden for at tage til udlandet som en del af uddannelsen. For Frederik betød netop oplæring i udlandet i virksomheden Unifly en masse:

- Pludselig var jeg i en helt anden ramme end den jeg kendte fra skolen og skulle stå på egne ben: En international virksomhed i Antwerpen, Belgien. Jeg fik et kæmpe netværk og kunne se, at de ting jeg kunne, var interessante for virksomheden. Jeg repræsenterede virksomheden ved besøg i andre lande, fx Holland, Frankrig og Sverige og samarbejdede dagligt med nogle af virksomhedens kontakter i Japan, fortæller Frederik for gruppen af lyttende grundforløbselever.

Nemt at få input

Det har været nemt at få tidligere elever til at komme og fortælle, forklarer Torben Storm.

- Vi er virkelig glade og taknemmelige for, at de "gamle" elever ville stille op. Det var fascinerende for eleverne at høre om de forskellige veje, som de tidligere elever har taget eller er endt på. Nogle af dem mere tilfældige end andre. Fælles for dem alle er, at uddannelse har været med til at flytte dem fra et sted til et andet, og det er jo i virkeligheden essensen, når man uddanner sig, siger Torben Storm.

Få mere at vide

Mediegrafiker

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874