Flot innovationspris til elever på HTX Roskilde

Flot innovationspris til elever på HTX Roskilde

Daniel Beyer, Mathias Sørensen, Louise Jensen og Victor Nielsen går i 3. g på HTX Roskilde. Som en del af deres undervisning på studieretningen Design har de deltaget i COconf23-innovationsforløbet, hvor nogle af Danmarks førende organisationer efterspørger løsninger på aktuelle samfundsudfordringer. 

Daniel Beyer, Mathias Sørensen, Louise Jensen og Victor Nielsen går i 3. g på HTX Roskilde. Som en del af deres undervisning på Design har de deltaget i COconf23-innovationsforløbet, hvor nogle af Danmarks førende organisationer efterspørger løsninger på aktuelle samfundsudfordringer.

Den udfordring, som gruppen har stillet et forslag til, hed ”Støj gør dig sløj – lydisolering omkring boliger”, og udfordringsstillerne var ROCKWOOL A/S, BKF Klima/Daikin, BOSCH A/S, Vaillant A/S og Vølund Varmeteknik A/S.

Støjreduktion i flot indpakning

Opgaven var at præsentere idéer til designs, der kan reducere den baggrundsstøj, som omgiver os alle. Gruppens idé er en støjreducerende kasse til at skjule varmepumper i et flot, minimalistisk design. Fronten består af to elementer. Dels et gitter af trælameller med Rockwool lydisolering bagpå og dels et dække til blæseren. Dækket til blæseren er en sort kegle, som sidder foran. Gruppen har valgt den form, fordi en kegle har et stort overfladeareal til at absorbere lyden fra blæseren. Dermed er den mere lydabsorberende end fx en flad, rund cirkel.

Pitch foran en fyldt foredragssal

De fire elever vandt prisen for at være det bedste forslag. Dermed fik de mulighed for at pitche ideen foran ca. 300 publikummer, da COconf 2023 blev holdt på Roskilde Universitet. Eleverne fik præmie på 30.000 kr., som er øremærket udvikling af løsningen.

Bag om COconf23

Bag den kreative og innovative COconf23 står Corolab, som består af flere end 86 medlemmer på tværs af brancher. Det er virksomheder, vidensinstitutioner og offentlige organisationer, fra Roskilde og omegn udvikler, afprøver og realiserer nye løsninger.

Formålet er at få genereret en masse spændende ideer til at få løst udfordringer lokalt med et globalt perspektiv. Blandt de parametre som htx-elevernes idéer blev vurderet på, var originalitet, bæredygtighed, realisérbarhed og skalérbarhed. 

Få mere at vide

Tag htx-uddannelsen på HTX Roskilde - studentereksamen med fokus på naturvidenskab, it, teknologi og design

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874