Emma får flot 2. præmie i OPU-konkurrencen

Emma får flot 2. præmie i OPU-konkurrencen

Emma er dyrepasser-elev og har fået en flot 2. præmie for sin historie om opholdet på et vildtplejecenter i Belgien.

Emma er dyrepasser-elev og har fået en flot 2. præmie for sin historie om opholdet på et vildtplejecenter i Belgien.

På alle erhvervsuddannelser er det en mulighed at tage en del af sin praktiske oplæring i udlandet (OPU). Undervisningsministeren har netop overrakt årets priser i kategorierne bedste film og historier indsendt til ’OPU-konkurrencen 2023’.

Hvorfor oplæring i udlandet?

Mange af vores elever oplever, at praktikophold i udlandet giver spændende oplevelser – både fagligt og personligt udviklende.

- Jeg blev forelsket i arbejdet som vildtplejer, inden jeg vidste, at jeg skulle være dyrepasser, så da jeg begyndte på uddannelsen, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var på et vildtplejecenter, jeg skulle oplæres. Da der ikke er organiserede vildtplejecentre i Danmark, måtte jeg søge til udlandet, siger Emma.

På vildtplejecentret rehabiliterer, opfostrer og genudsætter de vilde dyr, der har brug for hjælp. Centret modtager over 10.000 dyr om året, lige fra efterladte dyreunger til syge og tilskadekomne dyr. På en travl dag i højsæsonen kan det komme helt op til 100 dyr om dagen.

Emma bor på centret, der ligger lige op ad Belgiens eneste nationalpark. Fritiden giver mulighed for både smuk natur og dyreliv, gåture og fotografering, men også helt andre ting:

- Belgien har en stor festival- kultur, så der er næsten altid en musikfestival, madfestival eller anden form for kulturfestival, man kan besøge. Det er godt nogle gange at komme væk, lave noget helt andet og få tankerne væk. For som det gælder i mange andre jobs, kan det være svært ikke at tage arbejdet med hjem. Især når man bor på sin arbejdsplads.

- Det er samtidig altid godt at komme tilbage fra en weekend, for jeg kan faktisk ret godt lide mit arbejde, og jeg vil helst ikke gå for lang tid uden at vide, hvordan dyrene har det. Jeg glæder mig altid til at tage på arbejde og yde min bedste indsats for dyrene – det er trods alt dem, jeg er her for, siger Emma.

Mere om OPU og OPU-konkurrencen

Emma har vundet 2. pladsen i historiekategorien – hendes historie finder du på side 8-10:

https://ufm.dk/uddannelse/tilskud-til-udveksling-og-internationale-projekter/nyheder/2023/opu_prisopgave_folder_11-23_web.pdf 

For 11. år i træk udskrev Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i foråret 2023 en konkurrence blandt elever i erhvervsuddannelserne om gode fortællinger fra virksomhedsophold i udlandet. Formålet med konkurrencen er ligesom tidligere år at sætte fokus på oplæringsophold i udlandet som led i erhvervsuddannelserne og inspirere flere unge til at
rejse ud for at dygtiggøre sig. 

Uddannelses- og Forskningsstyrelsens OPU-konkurrence er delt i to kategorier, hhv. film og historie, hvor der gives priser til 1., 2. og 3. pladsen. Du kan finde links til filmene og læse de unges historier via linket ovenfor. 

Vil du vide mere om mulighederne for oplæring i udlandet via Roskilde Tekniske Skole?

Oplæring internationalt - join us!

Se billederne

 

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874