Louise: Jeg glæder mig til DM i Skills 2024

Louise: Jeg glæder mig til DM i Skills 2024

Blomsterdekoratør Louise Søltoft Pedersen er udtaget til DM i Skills 2024 i Roskilde.

Blomsterdekoratør Louise Søltoft Pedersen er udtaget til DM i Skills 2024 i Roskilde.

Louise Søltoft Pedersen er en af seks deltagere i konkurrencen for blomsterdekoratører til DM i Skills 2024 – danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelserne.

- Jeg glæder mig meget til oplevelsen. Jeg synes, at det med konkurrencer er en spændende del af vores fag, og det er første gang, jeg er med, siger Louise. Frem til begivenheden træner hun forskellige discipliner inden for blomsterbindinger på Roskilde Tekniske Skoles blomsterskole. 

VIDEO: Mød Louise, der skal konkurrere ved DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

En kombineret uddannelse

Uddannelsen til blomsterdekoratør hører ind under de merkantile erhvervsuddannelser. Louise har taget uddannelsen som eux, hvor hun bliver erhvervsfaglig student, dvs. hun får både et svendebrev og en studentereksamen.

- Jeg tog en eux-business hos EUC Nordvest i Thisted, hvor jeg er fra. Derefter flyttede jeg til København, startede på Roskilde Tekniske Skole og fik en læreplads hos Bering House of Flowers, fortæller Louise.

Kvalitet og perfektion

Louise blev færdig med uddannelsen i sommers og er nu ansat i butikken, hvor der er glæde over hendes deltagelse i DM.

- Louise er dygtig til sit håndværk, og vi har været glade for at have hende i lære. Hun forstår, hvad kvalitet er og er perfektionist til fingerspidserne, siger Bjarne Als, indehaver af Bering House of Flowers. Han fortsætter:

- Det er den første elev fra butikken, som skal med til DM i Skills. Vi er en forretning med vores helt egen stil, og vi er meget glade for, at dét, som vi har været med til at ”fylde på” Louise, giver hende mulighed for at udfolde sig til mesterskaberne i Roskilde.

Ambitiøs og klar til konkurrence

Deltagerne til konkurrencen hos blomsterdekoratørerne udpeges af skolerne.

På Roskilde Tekniske Skole er det underviser Vivian Ingeborg Ullitz, som vælger eleverne til konkurrence fra uddannelsen på skolen.

- Louise har jeg udtaget, fordi hun er meget ambitiøs, seriøs og målrettet. Når Louise samtidig er så fagligt dygtig, er hun et oplagt valg. Louise meldte sig allerede på banen som potentiel deltager til DM i Skills 2023, men jeg har ventet lidt med at udtage hende. Der er et stort pres under konkurrencen, og det er hun også klar til nu, siger Vivian Ingeborg Ullitz.

Der uddannes blomsterdekoratører på to erhvervsskoler i landet. Ved DM i Skills stiller hver skole med tre deltagere til konkurrencen.

DM i Skills 2024 i Roskilde

DM i Skills 2024 afholdes fra den 18. til 20. april på Dyrskuepladsen i Roskilde. Begivenheden samler dygtige unge fra landets erhvervsuddannelser. 78 fag er repræsenteret. 47 af dem er konkurrencefag, og gæsterne kan følge konkurrencedeltagerne helt tæt på. 31 fag er demonstrationsfag, der kan opleves og prøves. Der er gratis adgang for alle til DM i Skills. Se mere på skillsdenmark.dk og dmiskills.dk 

Se også: Roskilde Tekniske Skoles tema om DM i Skills: www.rts.dk/skills

Få mere at vide om uddannelsen

Bliv blomsterdekoratør

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874