Niels varmede op til DM i Skills 2024 i varmen

Niels varmede op til DM i Skills 2024 i varmen

Niels Næraa-Nicolajsen vandt DM i Skills 2023 for møbelsnedkere. Nu er han klar til at forsvare titlen til DM i Skills 2024 i Roskilde og ser frem mod EuroSkills 2025. 

Niels Næraa-Nicolajsen vandt DM i Skills 2023 for møbelsnedkere. Nu er han klar til at forsvare titlen til DM i Skills 2024 i Roskilde og ser frem mod EuroSkills 2025.

- Det er en fed titel at tage med sig, forklarer Niels Næraa-Nicolajsen, når han skal sætte ord på, hvad det betyder at være Danmarks bedste unge møbelsnedker. Interviewet med Niels foregår over en Skype-forbindelse, for han sidder i t-shirt på den anden side af kloden i Australien. Under opholdet i Australien har Niels fået anerkendelse for sin DM-titel.

- I Australien har de ikke de samme traditioner for konkurrence blandt håndværkere som i Asien eller Europa. Men folk synes, at det er fedt, når jeg fortæller, at jeg vandt DM i Skills 2023, siger Niels.

Nye planer efter ankomst

- Planen var at tage til Australien, tjene nogle penge og nyde det gode vejr. Det er jo en af fordelene ved at være håndværker – man kan tage sit fag med verden over og finde job, fortæller Niels.

Da Niels og hans ven landede i Australien, blev planerne om at arbejde droppet. De ville i stedet bruge tiden på at rejse rundt uden for mange forpligtelser. Derfor købte de en bil og ”kørte Australien tyndt”, som Niels forklarer det i videoen:

VIDEO: Niels fortæller om sin tur til Australien.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Opbakning fra mester

Niels er i lære hos Copenhagen Woodwork, som støtter op om Niels’ valg og interesser.

- Det er en rigtig god virksomhed at have i ryggen. De bakker op om de ting, som jeg gerne vil, både konkurrencedeltagelser og rejser, og det er jeg virkelig glad for, siger Niels.

Rutineret underviser imponeret

Når man spørger Niels’ underviser og træner på Roskilde Tekniske Skole, så er der mange ting, der gør Niels til en rigtig dygtig møbelsnedker.

- Niels har et godt overblik, og så kan han finde ud af at omstille sig til en ny situation uden at blive rystet. Samtidig har han stor mental styrke, og det kræver det, hvis man som Niels har drømme om at vinde DM igen og kvalificere sig til EuroSkills 2025, siger underviser Peter Johnny Hansen.

Peter ved, hvad han taler om, for han har ført skolens konkurrencedeltagere inden for snedkerfagene til DM i Skills og til en stribe sejre. Han har også haft elever med til internationale konkurrencer. Senest til EuroSkills 2023, hvor Tobias Hansen vandt sølv hos bygningssnedkerne, og Frode Sckerl vandt bronze i konkurrencen for møbelsnedkere.

Ser frem til EuroSkills 2025

Niels glæder sig til DM i Skills 2024 på hjemmebane i Roskilde og ser også frem til næste mål.

- Det er fedt, at EuroSkills 2025 skal holdes i Danmark i 2025. Jeg håber selvfølgelig at vinde DM i Skills 2024, så jeg kan være med som deltager. Uanset hvordan det falder ud, skal jeg dog til Herning og opleve EuroSkills, for det bliver altså stort at få det til Danmark, fortæller Niels. Han er nu varmet op og godt igennem inden DM i Skills 2024 går i gang om lidt.

DM i Skills 2024 i Roskilde

DM i Skills 2024 afholdes fra den 18. til 20. april på Dyrskuepladsen i Roskilde. Begivenheden samler dygtige unge fra landets erhvervsuddannelser. 78 fag er repræsenteret. 47 af dem er konkurrencefag, og gæsterne kan følge konkurrencedeltagerne helt tæt på. 31 fag er demonstrationsfag, der kan opleves og prøves. Der er gratis adgang for alle til DM i Skills. Se mere på skillsdenmark.dk og dmiskills.dk 

Se også: Roskilde Tekniske Skoles tema om DM i Skills: www.rts.dk/skills

Få mere at vide om uddannelsen

Bliv bygningssnedker

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874