Bygningsstruktører klar til DM i Skills 2024

Bygningsstruktører klar til DM i Skills 2024

Noah Makwarth Sørensen og Tue Buhl Larsen har kvalificeret sig til DM i Skills 2024 for bygningsstruktører, og de glæder sig til oplevelsen.

Noah Makwarth Sørensen og Tue Buhl Larsen har kvalificeret sig til DM i Skills 2024 for bygningsstruktører, og de glæder sig til oplevelsen.

De sidste forberedelser er i fuld gang for Noah Makwarth Sørensen og Tue Buhl Larsen, som skal til DM i Skills 2024. Den 18. april går det løs på Dyrskuepladsen i Roskilde, og de to bygningstruktør-lærlinge ser frem til eventet.

- Det bliver en rigtig stor og spændende oplevelse, og jeg glæder mig til at komme i gang med konkurrencen, siger Noah.

Mød de to lærlinge, mens de træner op til DM i Skills 2024:

VIDEO: Mød Noah og Tue, mens de træner op til DM i Skills 2024.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Ned til sidste millimeter

En bygningsstruktør bygger fx broer, veje og bygninger og arbejder i forskellige materialer efter meget præcise plantegninger og beregninger.

- Det er ned til sidste millimeter, det gælder, så det handler altså om at være meget præcis. Er forskallingen en anelse for eller for lang, trækker det point fra til konkurrencen, forklarer Tue, som er i lære hos Arkil A/S. Noah har læreplads hos NCC Danmark A/S.

Arbejder godt sammen

De to finalister stiller op sammen mod tre andre hold. Noah tager uddannelsen på Roskilde Tekniske Skole, og Tue går på EUC Sjælland. Selv om de to går på hver deres skole, arbejder de godt sammen, forklarer deres træner, Dennis Christensen:

- Deres styrke er, at de er gode til forskellige ting, og på den måde supplerer de hinanden vildt godt. Fælles for dem begge er selvfølgelig, at de er meget dygtige til deres fag, og jeg tror, at de har en god chance for at vinde DM i Skills, siger Dennis.

DM i Skills 2024 i Roskilde

DM i Skills 2024 afholdes fra den 18. til 20. april på Dyrskuepladsen i Roskilde. Begivenheden samler dygtige unge fra landets erhvervsuddannelser. 78 fag er repræsenteret. 47 af dem er konkurrencefag, og gæsterne kan følge konkurrencedeltagerne helt tæt på. 31 fag er demonstrationsfag, der kan opleves og prøves. Der er gratis adgang for alle til DM i Skills. Se mere på skillsdenmark.dk og dmiskills.dk 

Se også: Roskilde Tekniske Skoles tema om DM i Skills: www.rts.dk/skills

Få mere at vide om uddannelsen

Bliv bygningsstruktør

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874