Kæmpeværktøjer præsenteret til fernisering

Kæmpeværktøjer præsenteret til fernisering

Den 1. december afholdt skolen fernisering, hvor elever fra grundforløb 1 præsenterede kæmpeværktøjer. De er bygget i træ med omhu og kreativitet, fordi DM i Skills 2024 skal afholdes i Roskilde. 

Den 1. december afholdt skolen fernisering, hvor elever fra grundforløb 1 præsenterede kæmpeværktøjer. De er bygget i træ med omhu og kreativitet, fordi DM i Skills 2024 skal afholdes i Roskilde.

En malerrulle der er cirka 5 meter lang. En murerske som er 2 meter i højden. Et stemmejern der laver en halv meter høj spån. Det er tre eksempler på de kreative løsninger, eleverne på grundforløbet Det levende håndværk har skabt.

- Vi har skåret en masse i smig, og vi har skulle få en masse ting til at passe sammen. Det har været virkelig udfordrende og virkelig fedt, fortæller Magnus Skovmand. Han var den elev, som var formand i den gruppe elever, der har bygget stemmejernet. Han fortæller videre, at der har været mange opgaver, og at gruppearbejdet er gået godt.

Se video med Magnus som fortæller om byggeriet af et kæmpe stemmejern. 

VIDEO: Magnus fortæller om byggeriet af et kæmpe stemmejern.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Tilfredse undervisere

- Eleverne har dedikeret sig fuldt ud til dette projekt. De har knoklet og haft en fantastisk sjov tid undervejs. Deres indsats og entusiasme afspejler sig tydeligt i værktøjerne, de har skabt. De har samtidig lært en masse, fx om at arbejde sammen, om at arbejde i genbrugstræ og om at lave skaleringer ud fra rigtige værktøjer. Jeg tror, vi alle – både undervisere og elever – blev lidt benovede, da vi så alle værktøjerne stå færdige, side om side, siger Nicolas Fischer, som er en af underviserne på projektet.

En stor del af træet er genbrug fra Roskilde Festival 2023. Projektet STARK GENTRÆ har lavet aftalerne, som har gjort det muligt for eleverne at bygge i materialer fra festivalen. Det kan du læse mere om her: Stolthed over lokalt samarbejde om genbrugstræ

Glæde i skolens ledelse

- Opgaverne med at lave kæmpeværktøjer har været super god, for det har været relevant, udfordrende og sjovt for eleverne, som med rette er stolte over de flotte værktøjer. De er konkrete eksempler på, hvad man kan med en erhvervsuddannelse. Samtidigt bidrager opgaven og værktøjerne til at gøre opmærksom på DM i Skills i Roskilde til april. Til DM i Skills kan man få en oplevelse af, hvor dygtig man kan blive, når man tager en erhvervsuddannelse, slutter en imponeret Jacob Christiansen, kommunikationschef på Roskilde Tekniske Skole.

Få mere at vide

Det levende håndværk

Se billederne

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874